Půlroční Alvik

13.05.2014 13:19

Čas rychle letí a Alík už "oslavil" půl roku :-)

A mě nezbývá moc času psát novinky o nás, ale fotky přidáváme pravidelně! :-)

Dobu během které jsem nepsala, bych shrnula v pár nejdůležitějších bodech:

 

CVIČÁK

Po několika návštěvách pozitivní motivace a po slovech veterináře "Nebuďte na něj tak hodní, začíná být dominantní!" jsme se rozhodli změnit cvičák. Začali jsme jezdit do Teplic - www.forpes.cz do školky pro štěňátka. Hned po první návštěvě jsme byli úplně nadšení, hlavně teda já! Co se kilometrů týče, máme to stejně daleko (cca 16km). Na cvičák chodí hodně pejsků, takže super socializace. Intenzivně se mi věnovala jedna paní cvičitelka, vyptávala se, co chci dělat s Alíkem dál. Po zjištění, že chci zkusit obedience, budou se mnou cvičit podle řádu obedience. Dále také zkusíme stopování, dogfrisbee (dneska nám dorazil) a také se budeme pro zábavu učit pár dogdancingových cviků. Časem možná zkusíme agility, ale Alíkovi se na kladině moc nelíbilo, tak uvidíme po dalších pokusech. :-) 

 

ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY

S radostmi s Alíkem, jsou tu také bohužel starosti. 

Asi před měsícem měl průjmy, i s krví, často zvracel. Střídavě měl dietku (rýže, mrkev, kuřecí maso) a tak jsme změnili granule. Přešli jsme, po několika dobrých recenzích (např i od sestřičky Arviky) na Brit care puppy. Alík spapal 3kila granulí a tento víkend se opět objevily problémy. Nemohl se vyčůrat. Pořád přidřepával a vyčůral jen tak 2-3 kapky. Proto jsme jeli na veterinu. Zjistili, že Alík nemá zánět, má jen zvětšenou prostatu. Dostal injekci na uvolnění hladké svaloviny, aby mu šlo čůrání lépe. Prý to vše bylo způsobeno počátkem puberty. Odpoledne Alík zvracel a měl průjem, tak dostal černý čaj oslazený glukopurem a hladovku, po 24 hodinách rýžovou dietku. Teď ještě čekáme, jak to všechno dopadne. 

Velice mi pomohla Pavla Kadeřábková, budoucí paní veterinářka a majitelka Arviky, mají podobné problémy. Při psaní na facebooku mi hodně poradila, za to jí moc děkuji ! ;-)

 

CO UŽ UMÍME

Alík je šikula! Cvičení s ním mě moc baví, takže se velmi snažíme! Už zvládá Sedni! a Lehni!, teď trénujeme chůzi u nohy, sezení u nohy, neskákání a "nežárlení" a přivolání. Toto vše usilovně trénujeme nejen na cvičáku, ale i ve volných chvílích doma. Po krátkých intervalech alespoň třikrát denně. Nyní máme kvůli dietce bohužel pauzu, tak si aspoň hodně hrajeme a mazlíme (Alvik je velký mazel!). :-) 

 

ODCHODY A PŘÍCHODY 

Alík udělal velký pokrok i v loučení a vítání. :-) Při odchodu dostává kuličku s labyrintem, ve které se skrývají dobrůtky. Takže si odchod spojil s něčím příjemným a má to vlastně rád. :-) Už neštěká na dveře, když nás za nimi slyší přicházet, ale jen způsobně sedí za dveřmi a čeká až se otevřou. :-) Skáče všude možně (po mě, po nábytku), ale když vidí, že moc nereagujeme, uklidní se. :-) 

 

VÝLETY

S Alíkem se snažíme jezdit po výletech, nebo alespoň co nejčastěji na chatu, kde má velký výběh po zahradě. Na zahradě máme kočičku, s tou se zatím moc nebaví, ona ho ignoruje, nebo ostražitě pozoruje z výšky. :-D Zato s pejskama za plotem si rád pokecá, hlavně teda s hovawardem Montym. :-) 

 

VÝŠKA A VÁHA

Alík roste jako z vody, už má přes 40 cm (těžko se měří přesně, moc se mu nechce v klidu stát a rád kouše pravítko :-D) 

S váhou je horší.. Kvůli zdravotním problémům, co měl, má pouze něco okolo 6,5kg, tak se ho snažíme vykrmovat, aby nám chlapec nabral na váze. :-)

 

A koncem článku bych chtěla poprosit o hlas - https://nejlepsipes.extra.cz/karta-psa/alvik-nella-belavia-klara-pisova?_fid=jtbi :-)