První noc v novém pelíšku a první ranní venčení

03.01.2014 10:08

Tak a je to tu. Ta obávaná první noc. Mamka spí s námi v pokojíku (máme tam dvě postele, dané do písmene L). Alík spinká mezi námi. Máme svěšené ruce z postele, drbeme Alíka a on po chvíli kňučení usíná. My s ním. 

0:55 slyším rachot, Alík někde šmejdí. Hraje si s beruškou. Jdu se kouknout do chodby. Udělal dvě loužičky, obě na noviny. Šikula. Daly jsme mu jich do chodby víc, aby si mohl vybrat. Po chvíli kousání mé ruky opět usíná. 

V pět ráno se opět probouzím. V chodbě je hnědá hromátka, uklízím jí a chvíli si hraju s Alíkem. Jdeme ještě spinkat. 

Budíme se okolo osmé, dávám Alíkovi snídani. Nesnědl celou odměřenou dávku, tak příště dáme trošku méně. Po chvíli se oblíkám a půjdeme se vyvenčit.

Venku se chvíli procházíme a potom potkáváme paní s pejskem. Pejsek byl na volno, přiběhl k Alíkovi, očuchal a odešel. Přichází k nám jeho panička a začíná se rozplývat nad Alíkem. Na její otázku, co je to za krásnou rasu jí hrdě zděluju, že je to strakáč. :-)

Alík se s paní pěkně pomazlil, ona by si ho nejradši prý vzala domů a několikrát ho připodobnila k medvídkovi. Alík se venku bohužel nevyvenčil, takže po dvaceti minutách jdeme domů. Už se chudáček klepal zimou a strachem a šel sám ke vchodovým dveřím. 

Doma si hrajeme a spinkáme. Potom se jdeme vyčůrat, tak rychle, že si panička nestihla vzít ani bundu. :-( Poprvé mimo noviny, tak Alíka nechválíme. A jdeme si zas hrát. :-)