Cesta na Erasmus

28.10.2018 16:24

Nejhorší na celé cestě bylo balení, stres jestli máme vše potřebné a zda se budeme vejít se všemi věcmi do kufru. No, nevím jak se nám to podařilo, ale opravdu jsme se vešli! Alíka do přepravky, rozloučit s maminkou…A hurá na cestu!

První zastávka z našeho dobrodružství Berlín. Alík Berlín zvládl na jedničku! Bylo teplo, jeli jsme S i U-Bahnem, týrala jsem ho focením v náručí, davy lidí řešil chůzí u nohy. No prostě strakatý poklad! Berlín se nám moc líbil! Mě kromě krásných budov, taky všudy přítomné stromy, i v centru.. Alíkovi taky stromy, protože bylo pořád kde značkovat..

V Polsku, kousek od Poznaně nás čekalo první přespání. Kemp Lipno byla Alíkova úplná premiéra ve stanu! Po chvíli očuchávání zalezl pod peřinu a spinkal až do rána.

Druhá zastávka z velkých měst - Varšava! Město krásné se spoustou kostelů, křížků,.. no prostě je znát, že jsou poláci věřící..taky jsem zjistila, že mě fotky budov nebaví bez Alíka v popředí, takže je všech fotkách..

Další spaní jsme naplánovali do Kaunasu. Cesta trvala déle než jsme mysleli a museli jsme do kempu volat, jestli na nás nemohou počkat a otevřít nám bránu i po zavíračce.. Naštěstí byli moc hodní a souhlasili.. jenže to jsme ještě nevěděli, že jsme zapomněli na časový posun! Takže jsme do kempu dorazili ne o hodinu později, ale místího času o dvě! Vše dopadlo dobře a my upadli do hlubokęho spánku v dřevěné chatičce. Další den nás okouzlil Vilnius a na hodinkách už máme nastaveno o hodinu víc než v ČR!

Poté Klaipéda - deštivá, krátká zastávka u přístavu.

Poslední zastávka Riga, za mě zatím nejhezčí zastávka, sice pršelo, ale městu to na kráse rozhodně neubralo! Pak se poblíž Rigy naposledy vyspat ve stanu a další den už jsme jen jeli do Tallinnu, ubytovali se a začli novou životní kapitolu! 

Ale o tom zase příště…