10 dní doma

12.01.2014 17:52

Tak už máme Alíka doma 10 dní. 

I když ho vidím každý den, vidím na něm, jak rychle roste. Čumáček se mu protahuje, nožičky prodlužují, bříško se pěkně vypapává. :-)

Venku pěkně řádí. Už jsme se seznámili s pár pejsky. Alík se trochu bojí, ale nakonec se nechá očuchat a čuchne si i ke kamarádovi. Jednou jsme pěkně řádili s kamarádky pejskem. Alík a Igor po sobě skálali a dováděli. :-)

Vydržíme na procházce poměrně dlouho a moc se nám domů nechce. Alík lítá, honí listí, čuchá ke stromům. Občas okusuje nějakou tu kytičku, ale ostatní věci Alík nesmí. Většinou se i vyvenčíme, ale loužičky doma dělá stejně, je ještě maličký, ale určitě se i to brzy naučí. :-)

Doma si rád hraje se vším co najde. Obzvlášť v oblibě má ruce a nohy, což se ostatním obyvatelům bytu nelíbí. Takže se to snažíme odnaučit. Strkáme mu jiné hračky a snažíme se zaujmout čímkoli jiným. 

Jelikož je to ještě malý psíček často spinká a to je i jediná doba, kdy se dá Alík fotit :-D. Takže se nedivte, že na většině fotek spinká nebo leží. 

Panička má sice volno ve škole, kvůli havárii vody, ale i tak se snažíme trénovat samotu. Odcházím tak na tři hodinky, učit se mimo byt. Doma se to postupně zlepšuje. Při příchodu nebývá takový nepořádek, jako když byl Alík doma sám poprvé. 

Je to prostě šikula a už se moc těším, až Alík povyroste a my se začneme učit povely a trénovat poslušnost. :-)