Na veterině

15.01.2014 20:04

Tak doma skládáme přenosku na psy, pokládáme ji na zem. Alík ji očuchává, leze do ní. Ale ještě asi pořádně nechápe, kam pojedem. My to ale víme. Čeká nás paní veterinářka.

Cesta trvá chvilinku, necelých 10 minut. V přenosce se Alíkovi ale moc nelíbí, takže ho máme na klíně. :-)
Po příjezdu na parkoviště hledáme vstup, jsme tu také poprvé. Vcházíme do čekárny. Na řadu máme přijít v 17 hod, dorazili jsme ale dříve, takže si počkáme. V čekárně jsou další pejsci, Alík trošku štěká srkz stěny přenosky, tak mu dávám buvolí tyčinku. Sestřička obchází všechny v čekárně. U nás ale zastavuje na dýl. Ihned poznává strakáčí miminko a dozvídáme se, že i ona měla doma strakáče. :-)
Po chvíli jdeme do ordinace. Nejdřív Alíka vážíme. Váhu chvíli očuchává a na displeji se ukazuje 3,30 kg. Potom Alíka přenáším na stůl k paní veterinářce, ta měří teplotu. Alíka prohlíží, prohmatává. Poslouchá srdíčko. Šelest tam prý také slyší a doporučuje nám návštěvu u specialisty na psí srdce v Praze. Pan doktor provádí prý úplnou konrolu srdce, všechny možná vyšetření i krve. 
Pak přichází na řadu očkování. Paní veterinářka mi ukazuje, jak budu Alíka držet. Dostane hned dvě včeličky. Do každého boku jednu. Alík drží, ani nekňučí. Je to pašák. :-)
Zakládáme si u paní doktorky kartu, kupujeme odčervovací pastu, tu dostane Alík za týden. 
Odcházíme, hurá zpátky domů. Alík celou dobu nečůral, a bohužel to cestou zpět už nevydržel, takže máme mokrou přenosku. :-)
Nevadí, i tak to Alík zvládl na jedničku!
Doma prosí o vyzvednutí na gauč a jde se spinkat. :-)